Grasziekten en ongedierte – Hoe los ik het op?

Hoofdinhoud

In het gras kunnen verschillende ziekten, ongedierte en insecten komen. Kale, witte of bruine plekken in het gazon kunnen duiden op een grasprobleem. Hoe ouder het gras, des te meer kans op grasziekten of ongedierte. Naast het feit dat het erg veel schade kan veroorzaken aan het gras, brengt het ook overlast met zich mee. Denk aan beestjes in het gazon of giftige paddenstoelen. Het probleem oplossen is dan ook erg belangrijk, zowel voor mens en dier als ook de gezondheid van het gazon. We willen immers een mooi groen en gezond gazon.

 

Hoe ontstaan grasziekten

Veel problemen aan het gras hebben te maken met het onderhoud in combinatie met de weersomstandigheden. Wanneer het gras niet in topconditie is hebben schimmels en ongedierte meer kans om het gazon aan te tasten. Het juiste gazon onderhoud is daarom van essentieel belang. Bemest uw gazon op tijd, sproei regelmatig en zorg dat het gazon de juiste lengte heeft.

 

Welke grasziekten in het gazon zijn er?

Er zijn talloze gras ziektes en schimmels, de meest voorkomende grasziekten zijn rooddraad en sneeuwschimmel. Ze leveren lelijke plekken in het gazon waardoor het er minder fraai uitziet. Hieronder vindt u een overzicht van gazon ziektes.

 

 

Welke insecten of ongedierte zitten in het gras?

De insecten en het ongedierte kunnen een flinke schade aan het gazon veroorzaken. Mollen graven gangen onder het gras waardoor verzakkingen optreden en veroorzaken molshopen in het gazon. Insecten als engerlingen en emelten voeden zich met de wortels van het gazon. De vogels pikken in het gras om bij de insecten te komen, waarna het gazon overhoop ligt. Hieronder vindt u een overzicht van ongedierte dat het gazon aan kan tasten.

 

 

Gras problemen

Dat het gazon onderhoud nodig heeft is wel duidelijk. Wanneer het gazon verkeerd onderhoud heeft gehad ontstaan er dus problemen. Op de pagina geel gras of verbrand gazon leest u meer informatie over het probleem, en hoe u het kunt oplossen.