Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest aan ons gestelde vragen:

Hoofdinhoud

De premium graszoden die wij leggen zijn geschikt voor spelende kinderen en huisdieren. Daarnaast hebben onze grasmatten een bijzonder hoge sierwaarde. Dit samen maakt het tot een uitermate sterk speelgazon, wat ook nog eens zeer netjes oogt. Meer informatie vindt u op de pagina Graszoden

Wij proberen ieder gazon binnen 14 dagen aan te leggen met nieuwe graszoden. Soms kan dit zelfs binnen één week al.

Probeer zo nauwkeurig mogelijk de oppervlakte van uw gazon te berekenen. Het zou namelijk jammer zijn wanneer er graszoden overblijven.Vergeet niet om aan het einde van de berekening het snijverlies erbij te tellen. Bij een rechthoekig gazon kun je rekening houden met zo'n 5% verlies. Bij een gazon met veel ronde vormen kun je beter rekenen met 10% verlies. Graszoden blijven maar 24 uur vers, daarna zijn wij genoodzaakt om ze weg te gooien om de kwaliteit te waarborgen.

Parkeren

Meestal komen wij met een combinatie bedrijfsbus en aanhanger van ongeveer 13 meter lengte. Probeer ervoor te zorgen dat wij zo dicht mogelijk bij de tuin kunnen parkeren.

 

Zorg voor voldoende grond

Om een goed resultaat te bewerkstelligen, gaan we er vanuit dat er voldoende grond ligt. Zorg daarom voor een ondergrond dat +/- 1,5 cm onder de verharding ligt. Daarnaast gaan wij er vanuit dat het voor 75% vlak is en geen onkruid of puin bevat.

 

Doorgang naar uw tuin

Wij gaan er vanuit dat wij uw tuin op een normale manier kunnen bereiken. Via de garage of poort is voor ons de normale weg. Indien de graszoden via de trap, woonkamer of andere ongewone situaties gelegd dienen te worden, zijn wij hier graag vooraf van op de hoogte.

Dit is geheel afhankelijk van de tijd van het jaar en weersomstandigheden. Zorg er in iedergeval voor dat wanneer wij uw gazon komen aanleggen de mogelijkheid er is om direct te kunnen sproeien. De collega's die de graszoden komen leggen informeren u hier graag over. Tevens ontvangt u van ons een onderhoudsplan voor het hele jaar.

Op de pagina gazon onderhoud vindt u alle informatie met betrekking tot gazononderhoud.

Tuin en Gras is gespecialiseerd in de verkoop en aanleggen van graszoden. Daarnaast richt ons zusterbedrijf Kunstgrashuis BV zich volledig op het verkopen van kunstgras, en kunstgras leggen

Het gewicht van een graszoden is rond de 15 á 20kg maar afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij veel regenval of sproeien neemt de graszoden meer vocht op. Gemiddeld weegt een graszoden 17kg p/m².

De graszoden worden opgerold geleverd. Wanneer de grasrollen zijn uitgerold hebben ze een afmeting van 40cm breed en 250cm lang. Dit maakt het precies 1m².

Het is raadzaam om niet over pas aangelegde graszoden te lopen tot ze zijn aangehecht. Dit duurt doorgaans 10 tot 14 dagen.

Om de graszoden te kunnen laten wortelen dient er minimaal 15cm grond (of klei) aanwezig te zijn. Hierdoor kunnen de wortels groeien en vocht kan opgeslagen blijven.