Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u een overzicht van de meeste gestelde vragen aan ons:


Welke graszoden leggen jullie?

De premium graszoden die wij leggen zijn geschikt voor spelende kinderen en huisdieren. Daarnaast heeft het een bijzonder hoge sierwaarde. Dit samen maakt het tot een uitermate sterk speelgazon, wat ook nog eens zeer netjes oogt. Meer informatie vindt u op de pagina [Graszoden]


Wanneer komen jullie de graszoden leggen?

Wij proberen ieder gazon binnen 14 dagen aan te leggen met nieuwe graszoden. Soms kan dit zelfs binnen één week al.


Hoeveel vierkantenmeters moet ik bestellen?

Probeer zo nauwkeurig mogelijk de oppervlakte te berekenen. Het zou namelijk jammer zijn wanneer er graszoden overblijven, maar houdt rekening met snijverlies, bij een rechthoekig gazon is dit ongeveer 5% bij een rond gazon 10%. Graszoden blijven maar 24 uur vers, daarna zijn wij genoodzaakt om ze weg te gooien.


Welke voorbereidingen moeten wij treffen?

Parkeren

Meestal komen wij met een combinatie bedrijfsbus en aanhanger van ongeveer 13 meter lengte. Probeer ervoor te zorgen dat wij zo dicht mogelijk kunnen parkeren bij de tuin.


Zorg voor voldoende grond

Om uw gazon zo mooi mogelijk aan te leggen gaan we er vanuit dat er voldoende grond ligt, zorg daarom voor een ondergrond dat +/- 1,5 cm onder de verharding ligt. Daarnaast gaan wij er vanuit dat het voor 75% vlak is en geen onkruid of puin bevat.


Doorgang naar uw tuin

Wij gaan er vanuit dat wij uw tuin op een normale manier kunnen bereiken. Via de garage of poort is voor ons de normale weg. Indien de graszoden via de trap/woonkamer of andere lastige situaties gelegd dienen te worden, zijn wij hier graag vooraf van op de hoogte.


Wanneer moet ik sproeien?

Dit is geheel afhankelijk van de tijd van het jaar. Zorg er in iedergeval voor dat wanneer wij uw gazon komen aanleggen de mogelijkheid er is om direct te kunnen sproeien. De collega's die de graszoden komen leggen informeren u hier graag over. Tevens ontvangt u van ons een onderhoudsplan voor het hele jaar.


Wat houd de drie maanden garantie in?

Wanneer de graszoden binnen drie maanden niet zijn geworteld, verzakkingen of er andere problemen zijn opgetreden buiten uw schuld om. Dan komen wij het gazon zo snel mogelijk repareren of vervangen. Als blijkt dat de schade komt door slecht, verkeerd of geen onderhoud, dan is Tuin en Gras niet verantwoordelijk voor de schade.


Hoe onderhoud ik mijn gazon?

Op de pagina gazon onderhoud vindt u alle alle informatie met betrekking tot gazon onderhoud.

Doen jullie ook andere werkzaamheden?

Tuin en Gras is gespecialiseerd in de verkoop en aanleggen van graszoden, echter hebben we ook een zusterbedrijf Kunstgrashuis BV dat zich volledig richt op het verkopen van kunstgras en kunstgras leggen