Premium kwaliteit van onze graszoden

Hoofdinhoud

Tuin en Gras realiseert de mooiste gazons. Dat doen wij door o.a. de hoogste kwaliteit graszoden te leggen. De graszoden die wij verkopen zijn van premium kwaliteit! Dat wil zeggen: gekweekt met een gerenommeerd en professioneel graszaadmengsel. Vrij van netten, donkergroen van kleur en een intensieve kweek van minimaal één jaar.

Geen netten in de graszoden

Zoals eerder benoemd, worden onze graszoden zonder netten geleverd. Waarom onze graszoden geen plastic netten nodig hebben? Dat komt doordat ze ruim een jaar op het land liggen voor ze geoogst worden. Dit zorgt voor een bijzonder sterke, dichte grasmat met volgroeide wortelstructuur. Hierdoor zijn netten overbodig en komt er geen plastic in het milieu. Zonder netten in de graszoden is het later mogelijk om het gazon te verticuteren zonder dat het grasveld los wordt getrokken.

Diep wortelende graszoden

Onze graszoden hebben een uniek graszaadmengsel. Daardoor wortelen de zoden dieper en is het gras minder gevoelig voor uitdroging. Na een droogte periode zal het gazon ook sneller herstellen.

Ideale graszoden voor uw tuin

De premium graszoden van Tuin en Gras zijn samengesteld uit een mengsel waar wij als specialist volledig achter staan. Dankzij jarenlange ervaring weten wij namelijk wat het perfecte mengsel is. De samenstelling van het graszaad dat wordt gebruikt bestaat uit diverse percentages Engels raaigras, roodzwenk en veldbeemd. Deze grassoorten kenmerken zich door een bijzonder hoge sierwaarde, herstellend vermogen en hoge belastbaarheid. Hierdoor zijn onze graszoden geschikt voor spelende kinderen en huisdieren.

 

  • Uitgebreid mengsel met verschillende grassoorten
  • Zeer sterk betredingsniveau in de winter en zomer
  • Door het veldbeemdgras een stevig gazon dat tegen een stootje kan
  • Engels raaigras zorgt voor een mooie en snelle grasontwikkeling
  • Roodzwenkgras zorgt voor fijnbladige graszoden met goede schaduw- en droogtebestendigheid

Één vierkante meter gras

De graszoden die wij leveren hebben een lengte van 2,50 meter en een breedte van 40 centimeter. Daardoor is één zode exact 1 vierkante meter. Onze graszoden zijn ongeveer 2 centimeter dik en wegen zo’n 15 kilo. Het gewicht van de graszoden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens natte periodes kan het gewicht per grasmat oplopen tot wel 22 kilo!

 

Kwaliteit graszoden

Onze graszoden, die gekweekt worden conform de hoogste kwaliteitsnormen, worden dagelijks vers geoogst en onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Zoals wellicht bekend, worden er door de overheid steeds meer regels opgesteld omtrent het gebruik van bestrijdingsmiddelen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Door onze zorgvuldige samenstelling van het graszaad en een uitstekend onderhoud van de kweekvelden minimaliseren we de kans op onkruid in de graszoden. Echter kunnen wij geen 100% onkruid en ongedierte (zoals engerlingen en emelten) vrij garantie meer afgeven. Tijdens de kweek van de grasrollen wordt er intensief gecontroleerd op o.a. vochtigheid, sterkte, ongedierte, kleur en groeivorming.

 

Graszoden laten leggen prijzen   Graszoden zelf leggen en bestellen

 

Bent u nog niet overtuigd? Bel gerust voor meer informatie naar 073-2600 400 of stuur een e-mail naar info@tuinengras.nl

Veel gestelde vragen

Antwoord van onze grasexpert Niels

Wij proberen ieder gazon binnen 14 dagen aan te leggen met nieuwe graszoden. Soms kan dit zelfs binnen één week al.

Parkeren

Meestal komen wij met een combinatie bedrijfsbus en aanhanger van ongeveer 13 meter lengte. Probeer ervoor te zorgen dat wij zo dicht mogelijk bij de tuin kunnen parkeren.

 

Zorg voor voldoende grond

Om een goed resultaat te bewerkstelligen, gaan we er vanuit dat er voldoende grond ligt. Zorg daarom voor een ondergrond dat +/- 1,5 cm onder de verharding ligt. Daarnaast gaan wij er vanuit dat het voor 75% vlak is en geen onkruid of puin bevat.

 

Doorgang naar uw tuin

Wij gaan er vanuit dat wij uw tuin op een normale manier kunnen bereiken. Via de garage of poort is voor ons de normale weg. Indien de graszoden via de trap, woonkamer of andere ongewone situaties gelegd dienen te worden, zijn wij hier graag vooraf van op de hoogte.

Het is raadzaam om niet over pas aangelegde graszoden te lopen tot ze zijn aangehecht. Dit duurt doorgaans 10 tot 14 dagen.

Bekijk alle veel gestelde vragen
Goede vrijdag geopend!
Graszoden kopen in Geffen of Elst?
Bestel nu!