Premium kwaliteit van onze graszoden

Als u een perfect gazon wilt met de hoogste kwaliteit graszoden, dan kunnen wij u dit leveren en leggen. Het gras waar wij mee werken is namelijk van uitzonderlijke en uniek hoge premium kwaliteit. De graszoden zijn zonder netten, donkergroen van kleur, absoluut onkruidvrij en bevatten geen engerlingen of emelten.


Geen netten in de graszoden

Waarom wij geen netten in onze graszoden hebben? Onze graszoden worden namelijk meer dan een jaar gekweekt op het land voordat ze gesneden worden. Dit zorgt voor een sterke structuur van het gazon en geeft dus een dichte volgroeide grasmat, waardoor netten overbodig zijn. Zonder netten in de graszoden is het later mogelijk om het gazon te verticuteren zonder dat het grasveld los wordt getrokken.


Diep wortelende graszoden

Doordat onze graszoden diep wortelen is het gazon minder gevoelig voor uitdroging en behoudt u sneller en langer een mooi gazon.


Ideale graszoden voor uw tuin

De premium graszoden die wij leveren worden gekweekt met een mengsel van roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Door deze speciale samenstelling heeft u een sterk gazon met een bijzonder hoge sierwaarde, dat uitermate geschikt is voor spelende kinderen en huisdieren.


  • Uitgebreid mengsel met verschillende grassoorten
  • Zeer sterk betredingsniveau in de winter en zomer
  • Door het veldbeemdgras een stevig gazon dat tegen een stootje kan
  • Engels raaigras zorgt voor een mooi en snelle grasontwikkeling
  • Roodzwenkgras zorgt voor fijnbladige graszoden met goede schaduw- en droogtebestendigheid

 

Graszoden op pallet


Één vierkantenmeter gras

Als de graszoden gesneden zijn hebben ze een lengte van 2,50 meter en een breedte van 40 centimeter. Dit is precies 1 vierkante meter. De graszoden zijn ongeveer 2 cm dik en wegen tussen de 12 en 22 kilogram. Dit gewicht is afhankelijk van de weersomstandigheden.


Kwaliteit graszoden

De graszoden van Tuin en Gras worden dagelijks vers gesneden, daarnaast wordt het dagelijks gecontroleerd op de kwaliteit. Enkele voorbeelden zijn:

-    Geen onkruid in het gras

-    Geen Engerlingen of Emelten
-    Dichtheid en lengte van de grasrollen
-    Sterkte van de graszoden
-    Kleur en dikte van de graszoden
-    Vochtgehalte van het gras
 Bent u nog niet overtuigd? Bel gerust voor meer informatie naar 073-2600 400 of stuur een e-mail naar info@tuinengras.nl