Graszoden leggen

Hoofdinhoud

Graszoden leggen is een ideale manier om snel een prachtig gazon te krijgen. Echter is het aanleggen van een gazon niet voor iedereen weggelegd. Tuin en Gras heeft zich gespecialiseerd in de verkoop, levering en het leggen van graszoden. Hieronder beschrijven we de stappen die te pas komen tijdens de aanleg van het gazon. Door het toepassen van dit stappenplan leggen wij een gazon strak, netjes en zonder problemen aan met graszoden. Na 14 dagen is het gazon aangehecht en kunt u heerlijk genieten van het gazon.

Voordelen van graszoden leggen

Door premium graszoden te leggen van Tuin en Gras, geniet u snel van een prachtig groen en dicht bezet gazon. Na 14 dagen is het gazon aangehecht en mag er op het gras gespeeld en gelopen worden. De voordelen van een gazon leggen met zoden zijn:

 

 • Direct een donkergroen en dichtbezet gazon
 • Grasmengsel van de hoogste kwaliteit
 • Een onkruid vrije start voor het gazon
 • Direct controle of het gazon goed en strak is gelegd
 • Beter resultaat dan gras zaaien
 • Na 14 dagen beloopbaar

 

Graszoden laten leggen? Vraag hier een gratis offerte aan!

Stappenplan graszoden leggen

Besteedt u het leggen van de graszoden uit of gaat u de graszoden zelf leggen? De volgende stappen worden gehanteerd tijdens de gazonaanleg.

 

 1. Leveren van de hoogste kwaliteit premium graszoden
 2. Ondergrond uitvlakken
 3. Ondergrond walsen
 4. Grof egaliseren van de ondergrond
 5. Aandrukken van de ondergrond met een wals
 6. Fijn egaliseren van de ondergrond
 7. Ondergrond bemesten met Marathon Repair
 8. Grasmatten vakkundig aanleggen
 9. Op maat snijden van de graszoden
 10. Gazon aanwalsen voor perfect resultaat
 11. Werkplek schoon opleveren
 12. Het gazon opleveren samen met de klant

Ondergrond egaliseren

Voordat we de graszoden leggen is het belangrijk een egale ondergrond te hebben. We gaan ervan uit dat de ondergrond zwarte grond is en de grond te bewerken is met een hark. Indien de ondergrond te hard is, is het belangrijk dat deze wordt omgespit of gefreesd. Als wij de ondergrond gaan egaliseren beginnen we met harken, hierbij denken wij aan de huidige bestrating, waterafschot en eventueel planten die in het gazon staan. Met deze indicaties harken we de grond vlak. Wanneer dit gebeurd is gaan we de ondergrond walsen. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet meer gaat zakken. Indien nodig herhalen we deze stappen tot de ondergrond hard genoeg is om te egaliseren met een waterpas. Het egaliseren zorgt er voor dat de ondergrond vlak en strak komt te liggen.

 

Bemesten van de ondergrond

Als het egaliseren van de grond gebeurd is, kunnen we de ondergrond gaan bemesten. Dit doen wij met een speciale samenstelling, het zorgt er voor dat de grasmatten snel aan de grond vasthechten. De bemesting die wij gebruiken bestaat uit korrels en kan daarom met de juiste hoeveelheid gestrooid worden.

 

Grasmatten leggen

Na het egaliseren en het bemesten van de ondergrond is het tijd om het gazon te leggen en gaan we beginnen met het uitrollen van de grasrollen. In de meeste gevallen zorgen we er voor dat we werken in een kader, dit zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk uitdroging van de graszoden zal plaatsvinden. Daarbij is het van belang dat de zoden netjes en strak tegen elkaar liggen om naden te voorkomen.

 

Graszoden op maat snijden

Na het leggen van de zoden snijden we het gazon op maat, bijvoorbeeld tegen de bestrating, schutting of om de planten. Dit doen we met een broodmes, hiermee kunnen we elk gewenste vorm snijden. Uiteraard zorgen wij er voor dat de grasmaaier bijvoorbeeld over de bestrating kan rijden. Afvalstukken ruimen we op en voeren wij voor u af.

 

Graszoden walsen

Als alle stappen gedaan zijn walsen we het gazon nogmaals met een gazonwals. Hierdoor verdwijnen alle oneffenheden, dit zorgt er tevens voor dat de matten strak liggen en direct in contact zijn met de ondergrond en bemesting. Na deze stap is het van belang dat uw nieuwe gazon beregend wordt.

 

Opleveren van het gazon

Samen met de klant leveren wij het gazon op. Uiteraard zorgen we ervoor dat de werkplek weer schoon wordt opgeleverd. U ontvangt van ons een onderhoudsbrochure met de juiste onderhoudstips om jarenlang van uw gazon te genieten op topkwaliteit. Daarnaast krijgt u van ons 3 maanden garantie op de door ons gelegde graszoden.

 

Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond is het belangrijk direct de sproeier aan te zetten. Bij warme weersomstandigheden kunt u het tijdens de aanleg het gazon al in delen beregenen. Zo voorkomt u uitdroging van de graszoden.

 

graszoden leggen

Zelf graszoden leggen?

Wilt u zelf gras leggen dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Voor de prijs van graszoden kopen verwijzen we u naar de pagina graszoden kopen. U kunt bij ons ook direct de graszoden online bestellen en/of bekijken wat de totaalprijs gaat worden wanneer u het gazon zelf aanlegt.

 

Bereken uw prijs!

Projecten graszoden leggen

Bekijk alle projecten
Vakantiesluiting van 19 juli tot en met 3 augustus.