Graszoden leggen

Graszoden leggen is niet voor iedereen weggelegd. Tuin en Gras heeft zich gespecialiseerd in het aanleggen van graszoden. Hieronder leggen wij de werkwijze uit die tuinengras.nl gebruikt voor het aanleggen van een gazon. Door deze manier van werken leggen wij een gazon strak, netjes en zonder problemen aan.


Werkwijze gazon aanleggen

 • Leveren van de hoogste kwaliteit graszoden
 • Ondergrond uitvlakken
 • Ondergrond walsen
 • Grof egaliseren van de ondergrond
 • Aandrukken van de ondergrond met een wals
 • Fijn egaliseren met een waterpas
 • Ondergrond bemesten met Marathon repair
 • Grasmatten vakkundig aanleggen
 • Opmaat snijden van de graszoden
 • Gazon aanwalsen voor perfect resultaat
 • Werkplek schoon opleveren
 • Het gazon opleveren samen met de klant

Graszoden leggen


Ondergrond egaliseren

Voordat we de graszoden leggen is het belangrijk een egale ondergrond te hebben. We gaan er van uitgaan dat de ondergrond zwarte grond is en de grond te bewerken is met een hark. Indien de ondergrond te hard is, is het belangrijk dat deze wordt omgespit of gefreesd wordt. Als wij de ondergrond gaan egaliseren beginnen we met harken, hierbij denken wij aan de huidige bestrating, waterafschot en eventueel planten die in het gazon staan. Met deze indicatie harken we de grond vlak. Als dit is gebeurd gaan we de ondergrond walsen. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet meer gaat zakken. Wij herhalen deze stappen tot de ondergrond hard genoeg is om te egaliseren met een waterpas. Het egaliseren met een waterpas zorgt er voor dat de ondergrond vlak en strak komt te liggen.


Bemesten van de ondergrond

Als het egaliseren van de grond gebeurd is kunnen we de ondergrond gaan bemesten. Dit doen wij met een speciale samenstelling (Marathon Repair), het zorgt er voor dat de grasmatten snel aan de grond vasthechten. De bemesting die wij gebruiken zijn korrels en kan daarom met de juiste hoeveelheid gestrooid worden.


Grasmatten leggen

Na het egaliseren en het bemesten van de ondergrond gaan we de grasrollen uitrollen. In de meeste gevallen zorgen we er voor dat we werken in een kader, dit zorgt er namelijk voor dat er geen uitdroging van de graszoden zal plaatsvinden. Daarbij is het van belang dat de zoden netjes en strak tegenelkaar liggen om naden te voorkomen.


Graszoden op maat snijden

Na het leggen van de zoden snijden we het gazon op maat, bijvoorbeeld tegen de bestrating, schutting of om de planten. Uiteraard zorgen wij er voor dat de grasmaaier bijvoorbeeld over de bestrating kan rijden. Afvalstukken ruimen we op en voeren wij voor u af.


Graszoden walsen

Als alle stappen gedaan zijn walsen we het gazon nogmaals met een gazonwals. Hierdoor verdwijnen alle oneffenheden en zorgt er tevens voor dat de matten strak en direct in contact zijn met de ondergrond en bemesting. Na deze stap is het van belang dat uw nieuw gazon beregend wordt.


Opleveren van het gazon

Samen met de klant leveren wij het gazon op. Uiteraard zorgen we ervoor dat de werkplek weer schoon wordt opgeleverd. U ontvangt van ons de juiste onderhoudstips om jarenlang van uw gazon te genieten op topkwaliteit. Daarnaast krijgt u van ons 3 maanden garantie op de door ons gelegde graszoden.


graszoden leggen 


Zelf graszoden leggen?

Wilt u zelf gras leggen dan is dit natuurlijk ook mogelijk, voor de prijs van graszoden kopen verwijzen we u naar de pagina graszoden kopen. Tevens is er een mogelijkheid voor het bezorgen van de graszoden.