Mieren in gras

dinsdag, 1 augustus 2017


Mieren in gras

Het is goed mogelijk dat er ook bij u in de tuin veel mieren zitten. Deze mieren zijn natuurlijk erg vervelend omdat ze verschillende planten ruïneren en natuurlijk ook kunnen irriteren. Zo'n mier op het been heb immers liever niet. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te voorkomen dat deze mieren in het gazon voorkomen.

Nesten

De mieren overleven en planten zich voort door verschillende nesten te maken op verschillende plekken. Zo'n mieren nest zit dan ook helemaal tot aan de top vol met mieren. Wanneer er eenmaal 1 nest is , is de kans groot dat er al snel meerdere nesten ontstaan. Wat voor een soort overlast en hoe je deze mieren nesten op je gazon kunt verwijderen vertellen we in dit artikel.

Het bestrijden

Het bestrijden van deze mierenplaag in de tuin en gazon is helemaal niet zo moeilijk. Als eerste is het genezen altijd belangrijker dan voorkomen. Probeer bijvoorbeeld te sprayen met een mieren spray op diverse plekken waar mieren zitten. Ook is een bestrijdingsmiddel vaak een zeer goede oplossing om mieren te bestrijden. Deze manieren van sprayen en diverse huismiddeltjes om de mieren uit het gazon te laten verdwijnen zijn milieuvriendelijk. Wanneer u meer last heeft van mieren en er diverse hopen en plagen zijn is het van belang om hard op te treden. Het gebruik van goede en sterke bestrijdingsmiddelen is hierbij erg van belang. Naast het feit dat er diverse bestrijdingsmiddelen en huismiddeltjes zijn, zijn er ook lokdoosjes. Hierin zit een soort van poeder die mieren aan trekt.

Houd ze uit de tuin

Naast het gazon is de tuin ook een levendige plek waar erg veel mieren bij elkaar zitten. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar die zeer simpel zijn, en veel manieren makkelijk zijn ze makkelijk uit het gazon te houden. Azijnwater is een goede oplossing om de mieren uit de tuin te houden. Een plantenspuit vullen met azijn en water. Spray vervolgens op alle planten waar je geen mieren wilt hebben. Verschillende keren sprayen, het liefst elke dag, en de mieren gaan weg! Mieren houden van honing, en veel andere dingen. Mieren kun je als het ware verplaatsen door een potje met honing ergens verderop in de tuin neer te zetten. De mieren zullen dan al snel weg gaan en je hebt er minder last van. Mieren zijn nuttig zolang ze in een tuin geen plaag vormen. Wanneer er diverse mieren nesten zijn is het belangrijk om deze goed te bestrijden om te voorkomen dat er nog meer komen. Wanneer er maar een paar mieren nesten aanwezig zijn is het prima om deze gewoon lekker te laten. Hierbij is het dus wel van belang dat wanneer er veel meer mieren komen om op te treden met bestrijdingsmiddelen.

« Vorig bericht Volgende bericht »