Sportgras kopen - Kies voor een perfect sportgazon

Hoofdinhoud

Wilt u een nieuw gazon aanleggen, dan is het belangrijk om na te gaan wat voor u persoonlijk van belang is. Moet het gras bijvoorbeeld tegen een stootje kunnen, omdat u bijvoorbeeld kinderen heeft die erop gaan spelen of voetballen? Overweeg dan ons sportgras aan te schaffen, dit zijn graszoden welke intensief gebruikt kunnen worden en ook snel herstellen.

Sportgras is ideaal als u van plan bent om uw gazon intensief te gebruiken. Sportgras ontkiemt namelijk erg snel en het vormt ook snel een gesloten grasmat. Ook is deze grassoort goed bestand tegen hitte en droogte in de zomer. Er wordt voornamelijk Engels raaigras gebruikt, waardoor het wat minder fijn qua structuur is. Gazons waarop vaak wordt gesport, worden meestal ingezaaid met minder kwetsbare grassoorten zoals Veldbeemdgras of het eerder genoemde Engels raaigras. Deze grassoorten worden bij tuinengras.nl vaak gecombineerd met Roodzwenkgras tot een speciale grasmix voor sportgazons. Informeer gerust naar de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Een ding is zeker: onze graszoden vormen een betrouwbare en fraaie basis voor allerlei activiteiten.

Sportgazon en onderhoud

Graszoden worden graag mooi onderhouden, dus u moet ze regelmatig besproeien, maaien en af en toe bemesten. Dit geldt eigenlijk voor alle grassoorten. Als u uw gazon op deze manier goed onderhoudt, dan krijgt u er een supersterk gazon voor terug waar u nog jarenlang plezier van heeft. Naast een stevig gazon ligt het gras er ook nog eens fraai bij, vooral als u het net gemaaid heeft en er nog niet op gespeeld of gesport is.

De beste graszoden voor een sportgazon

Bent u bang dat graszoden los zullen raken wanneer u deze intensief gebruikt? Wees dan gerust, want de door ons geleverde premium graszoden zijn van de beste kwaliteit en zijn enorm stevig! De zoden groeien snel naar elkaar toe vanaf het moment dat ze worden gelegd, waardoor de losse zoden samen een geheel zullen vormen. Het resultaat is dus een strak en stevig sportgazon.

Eigenschappen van een sportgazon

Tenslotte sommen we hieronder nogmaals op wat de eigenschappen van een sportgazon zijn:

  • Zeer geschikt voor intensief gebruik
  • Goed bestand tegen droogte en hitte
  • Makkelijk kort te maaien
  • Goed en snel herstel
  • Vraagt weinig onderhoudswerkzaamheden