Blogoverzicht

Wat zijn robotmaaiers?

12 januari 2016

Hoofdinhoud

Iedereen kent de traditionele grasmaaier, flink duwen en trekken om het veel te hoge gras te maaien. Het maaisel dient verwijderd te worden en de groencontainer zit al snel weer vol. Sinds een jaar of 20 zijn er gemotoriseerde grasmaaiers, het is begonnen met de benzine grasmaaier en later kwamen de elektronische maaiers. Mensen pleegden met steeds hogere frequentie onderhoud aan hun gazon, waardoor het gras er ook steeds strakker en groener uit kwam te zien. In de huidige maatschappij hebben mensen steeds minder tijd en wordt het gazon al snel vergeten. 

De robotmaaier biedt een nieuwe oplossing. U kunt zelf genieten vanuit een luie stoel op het terras, terwijl de robot het werk voor u uitvoert. Omdat het gazon elke dag gemaaid wordt kan het maaisel blijven liggen, dit is zelfs een vorm van bemesting. Het gras blijft groener, oogt strakker, er is geen sprake van afval en daarnaast kost het u geen tijd en frustratie.

 

Welke soort robotgrasmaaier?

In de huidige markt zijn er vele soorten robots. Bijna ieder 'tuinmerk' heeft zijn eigen gazonrobot. Echter, er zijn slechts enkele leveranciers die echt aan de top komen wat betreft de kwaliteit. Zo is het van belang dat de accuduur lang genoeg is. De robot dient zelf terug te gaan naar zijn laadstation, en uiteraard speelt de veiligheid ook een belangrijke rol.

Om de juiste keuze te maken zijn een aantal punten belangrijk. Woont u bijvoorbeeld in een bosrijk gebied waar takjes en dennenappels vallen. Staan er veel obstakels in het gazon? Of heeft u meerdere stukken gras waar de robot dient te maaien. Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden betreffende robotmaaiers.