Afmetingen van graszoden

Graszoden zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen. Dit is geheel afhankelijk met welke machine de graszoden van het land worden geoogst. Wij van Tuin en Gras werken met één soort machine waardoor onze graszoden worden gesneden met een vaste afmeting. De graszoden van Tuin en Gras hebben een breedte van 40cm en een lengte van 250cm. Dit maakt de graszode precies 1 vierkantenmeter. Wanneer de graszoden zijn opgerold heeft deze een afmeting van 40 cm breed en ongeveer 25 cm hoog en diep.


Kiezen voor blokzoden of big rolls?

Heeft u een grote oppervlakte aan gras nodig? Dan kunt u ofwel blokzoden ofwel big rolls als grasmatten bestellen: Deze graszoden hebben een grotere afmetingen voor grotere bestellingen, waardoor dit voor u voordeliger zal uitkomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn sportvelden, parken en alle andere gras - /groenvoorziening, waarvoor deze afmetingen van deze grotere graszoden, wel handig zijn.


-Big rolls

Bij deze big rolls kunt u kiezen tussen 60 cm of 73 cm breed. Ze zijn sowieso 20 meter lang en 2,5 cm dik. Eén enkele rol weegt ongeveer 300 kg. Oppervlakte is +- 15m². Bij het leggen van deze big rolls ontstaat tot maar liefst 70% minder naden. Dit zorgt voor een stabielere ligging. Bovendien zijn ze arbeidsbesparend.


-Blokzoden

Deze hebben een afmeting 40 x 40 cm. U kunt kiezen tussen 4 of 5 cm dik, en deze wegen zo’n 10 kilo. Deze blokzoden zijn vaak gebruikt bij de wegen- en dijkenbouw, de aanleg van een talud en zeker ook bij de aanleg van vijvers. Hebt u interesse in big rolls of blokzoden? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Het gewicht van graszoden

De graszoden van Tuin en Gras hebben een gewicht van 12 tot 25 kg. Het gewicht is geheel afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer er veel regen is gevallen of als er veel is gesproeid i.v.m. de warmte kunnen de graszoden een gewicht hebben tot wel 25 kilogram.


Graszoden online bestellen en laten thuisbezorgen

Als u graszoden bij Tuin en Gras bestelt en als u ze thuis wil laten leveren als particulier? Dan worden de graszoden meestal geleverd op een pallet van 120 op 120 centimeter. Eén zo’n pallet bevat maximaal 83 m² rollen graszoden. Hebt u nog vragen? Bekijk onze graszoden afhalen of graszoden bestellen pagina voor het plaatsen van een bestelling.