Welke voorbereidingen dien ik te treffen?


Wanneer wij komen om uw nieuwe gazon aan te leggen, kunt u de contouren van het toekomstige gazon markeren met paaltjes en touw. Na de aanleg ontvangt u van onze medewerkers een onderhoudsbrochure waarin alle tips staan omtrent het onderhoud van uw gazon.


Voorbereidingen gazon

Verwijderen wij tijdens onze werkzaamheden ook uw oude gazon? Dan is het nodig om het gazon vooraf op de kortste stand te maaien.

Wanneer u in de afgelopen periode nieuwe grond heeft aangebracht om bijvoorbeeld kuilen te vullen, of de bodem op te hogen is het sterk te adviseren om de bodem te besproeien om het inklinken van de bodem te voorkomen.


Sproeien na de aanleg

Direct na de aanleg moeten de graszoden beregend worden (afhankelijk van het weer). Zorg er dus voor dat er voldoende sproeiers aanwezig zijn. 


Parkeerruimte en toegang

We zullen arriveren met een voertuigcombinatie van 13 meter lang. De combinatie bestaat uit een bus met aanhanger. Zorgt u er voor dat we op maximaal 25 meter vanaf de werkplek kunnen parkeren. Daarnaast zijn we graag vooraf op de hoogte als doorgangen smaller dan 80 centimeter zijn en obstakels zoals trappen of hoge drempels bevatten. 


Na de aanleg van het gazon

Nadat wij uw nieuwe gazon gelegd hebben, mag u het gras niet betreden tot het geworteld is. Dat kunt u controleren door 10 dagen na de aanleg het gras voorzichtig op te tillen. 

Zoals benoemd dient het nieuwe gras meteen na de aanleg beregend te worden, voor een optimaal eindresultaat. 


Grasmaaien

U heeft een grasmaaier nodig met scherpe messen. Daarmee wordt het gras namelijk afgesneden in plaats van er af geslagen. Dat voorkomt kale plekken en dode, gele uiteinden aan de grassprieten.

U mag het gras voor de eerste keer maaien wanneer het geworteld is. 


Bemesten

Onder het juiste onderhoud, valt ook de periodieke bemesting.U hoeft in het groeiseizoen pas zo'n 4 tot 6 weken na de aanleg het gazon voor de eerste keer te bemesten. 


Daarnaast vindt u voor véél meer onderhoudstips om een mooi, strak en diepgroen gazon te krijgen op onze blogpagina.

Ook vindt u al het materiaal dat u nodig heeft voor het juiste onderhoud op onze webshop, Grasproducten.nl.