Grasmatten

Door grasmatten van Tuin en Gras te gebruiken kiest u voor het snel realiseren van een perfect gazon. De grasmatten zijn van bijzonder hoge kwaliteit, hebben een dichte structuur en bevatten geen netten of onkruid. Daarnaast heeft de grasmat minimaal 14 maanden kunnen groeien en wordt het gemiddeld 83 keer gemaaid voor het van het land gesneden wordt. 

Hoofdinhoud

Kwaliteit grasmatten

Iedere kweker heeft zijn eigen kwaliteit grasmatten. Tuin en Gras is van mening dat kwaliteit belangrijker is dan een B keuze. Om de kwaliteit van ons gras te waarborgen verkopen wij enkel premium grasmatten. Deze bestaan uit twee soorten Veldbeemd, twee soorten Roodzwenk en twee soorten Engels raaigras. Het mengsel is hierdoor uitermate geschikt om te betreden en heeft een hoog sierkarakter. Onze A klasse grasmatten zijn vrij van plastic netten en hebben een dik wortelgestel. Dit zorgt er voor dat de grasmatten een goede buffer hebben en daarom net wat meer tegen een stootje kunnen, wat vanzelfsprekend belangrijk is bij het opnieuw aanhechten aan de nieuwe ondergrond. Het kost namelijk al heel wat energie voor de grasplant om zich te herstellen van het afsnijden, vervoeren en het opnieuw aanhechten.

 

Grasmatten leggen

Door grasmatten / grasrollen te leggen heeft u uiteraard een veel sneller resultaat dan wanneer u het gazon gaat zaaien. Wanneer u het gazon gaat aanleggen kunt u er voor kiezen de grasmatten zelf te leggen of door het uit te besteden aan de professionele vakmensen van Tuin en Gras. Benieuwd naar de tarieven voor het laten leggen van grasmatten? Kijk dan eens op de pagina grasmatten leggen prijzen.

 

Grasmatten kopen

Wilt u grasmatten kopen om ze vervolgens zelf aan te leggen dan bieden wij de mogelijkheid om ze bij ons af te halen of om ze door ons te laten bezorgen. Dit kunt u eenvoudig online bestellen via de pagina grasmatten bestellen. In beide gevallen zorgen we er voor dat de matten vers van het land gesneden worden. Dit is ook de reden dat grasmatten 24 uur vooraf besteld dienen te worden.

 

grasmatten snijden

 

Grasmatten onderhouden

Wanneer u heeft gekozen om de premium grasmatten van Tuin en Gras te kopen, wilt u uiteraard een prachtig groen gazon behouden. De belangrijkste rol om uw grasmat in topconditie te behouden is gazon onderhoud. Maaien, bemesten, sproeien en kalk strooien zijn belangrijke punten voor de grasmat. Wilt u meer informatie of hoe u een groen gazon onderhoud? U kunt ons gerust bellen of mailen voor meer informatie.