Graszoden leggen door het gehele jaar?

dinsdag, 20 mei 2014


Graszoden leggen door het gehele jaar?

Wanneer kunnen we graszoden leggen? Die vraag komen we regelmatig tegen. Maar kunnen de graszoden ook in de winter leggen? Of alleen in het voor of na jaar?

Graszoden kunnen het gehele jaar worden aangelegd mits het niet sneeuwt, of vriest. Uiteraard zijn er nog enkele factoren wat er voor kan zorgen dat het aanleggen van de graszoden niet het meest geschikte moment is.


Mocht het bijvoorbeeld 30 graden zijn, en de graszoden worden gelegd. Dan zal het direct de gehele dag berekent moeten worden. Maar mocht het erg hard regenen dan is het weer erg lastig om de ondergrond te egaliseren, en kan het uiteraard ook onmogelijk zijn om de graszoden aan te leggen.


Welke maanden worden de graszoden gelegd?

Wij leveren en leggen graszoden van maart tot en met december. Mocht het weer het toelaten kunnen we altijd eerder starten of eindigen met het seizoen. Wanneer de graszoden in december worden aangelegd en het zou kort daarna gaan vriezen, dan bestaat uiteraard de kans dat de wortels nog niet zijn aangegroeid. Maar geen zorgen, de graszoden gaan in rust en zullen wanneer het warmer wordt (+6 graden) weer verder gaan met wortelen.


Kunnen de graszoden dan wel in de zomer worden aangelegd?

In juni, juli en augustus kan het erg warm zijn. Het voordeel is dat de ondergrond goed te behandelen is en egaal te maken. Het is immers vaak erg droog. Wanneer de graszoden zijn aangelegd zal er direct de mogelijkheid moeten zijn om het gras te sproeien. Vaak dient u de eerste dag de gehele dag te sproeien zodat ook de ondergrond goed nat wordt. Vervolgens kunt u zich aan ons sproei schema houden. Het voordeel is dat het gras erg hard groeit en de kans bestaat dat het al binnen 7 dagen is aangehecht. « Vorig bericht Volgende bericht »