Blogoverzicht

Oud gras verwijderen

25 juni 2015

Hoofdinhoud

U heeft de keuze gemaakt voor een nieuwe grasmat. Maar wat moet er gebeuren als er nog oud gras aanwezig is. Dient het omgespit te worden of juist verwijderd en afgevoerd? Kunt u dit zelf of is het verstandiger om deze klus te laten uitvoeren door Tuin en Gras?

Gras verwijderen of omspitten

Wanneer het oude gras wordt omgespit blijven de stukken gras dus onder de grond. Het nadeel hiervan is dat de oude stukke gras zullen gaan rotten. Hierdoor kunnen er verzakkingen ontstaan. Daarnaast blijft er op deze manier nog stukken onkruid en gras zitten die eventueel kunnen doorschieten in de nieuwe grasmat.

 

Wanneer u het oude gras handmatig gaat verwijderen is dit een flinke klus. Daarnaast zult u wellicht een aanhanger nodig hebben om de stukken oud gras af te voeren. Het voordeel van het verwijderen van het gazon is dat grotendeels van de wortels en onkruiden uit de tuin verwijderd worden.

 

Gras laten verwijderen 

Wanneer u door Tuin en Gras het nieuwe gazon laat aanleggen, kunnen we ook het verwijderen en afvoeren van het oude gazon voor u verzorgen. Wij beschikken over machines om dit mechanisch te verwijderen, zo genoemd een graszodensnijder. Deze machine is niet breder dan 50 cm en weegt niet meer dan 75 kg. De zodensnijder maakt plakken gras van 30 cm breed, deze kunnen we vervolgens handmatig opruimen en afvoeren. 

 

Gratis frezen 

Indien nodig wordt de ondergrond daarnaast ook machinaal omgespit door de grond te frezen. Hierdoor wordt de grond luchtiger en verdwijnen de laatste kleine stukjes gras. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om de ondergrond weer goed egaal te maken. Dit zit allemaal in de prijs die we berekenen voor het verwijderen van de oude grasmat.

 

Gras verwijderen prijs

Om u een duidelijk beeld te geven van de kosten die we berekenen voor het verwijderen en afvoeren van de graszoden vindt u onderstaand een tabel met de prijzen. Voor dit bedrag verwijderen, afvoeren we het oude gazon en indien nodig frezen we gratis de ondergrond.

 

Prijs gras verwijderen

 Aantal

 

   Prijs

 0 m²

tot

25 m²

€ 125,00 vaste prijs

 26 m²

tot

50 m²

€ 5,00 per m²

 51 m²

tot

100 m²

€ 4,50 per m²

 101 m²

tot

201 m²

€ 4,00 per m²

 201 m²

tot

400 m²

€ 3,50 per m²

 401 m²

of

meer

op aanvraag

 

Bovenstaande prijzen zijn incl BTW. Bent u benieuwd naar de totaal prijs voor het vervangen van uw gazon. Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor het aanleggen van het gazon door Tuin en Gras Graszoden.