Blogoverzicht

Gazononderhoud najaar - Zo komt uw gazon tiptop de winter door!

04 oktober 2017

Hoofdinhoud

U wilt natuurlijk dat het gras goed de winter door gaat komen. Gazononderhoud in het najaar is daarom erg belangrijk. Zaken zoals bemesten, kalk en maaien zijn van belang. Maar hoe zorgt u er nu voor dat het gras perfect de winter in gaat. Met de volgende onderhoudstips bent u in het voorjaar net een stap voor!

Het hele jaar door heeft u het gazon met graszoden goed onderhouden, althans daar gaan we van uit. Inmiddels merkt u dat het gras minder snel gaat groeien. In september/ oktober is het dan ook de bedoeling dat u voor de laatste keer het gazon gaat bemesten. 

 

Gazon bemesten in het najaar

Een goede bemesting voor het najaar is Riekmans najaars bemesting. Deze meststof met ijzer zorgt voor een diepgroene kleur tijdens de wintermaanden. Het gras zal hierdoor sterk de winter door gaan en zo heeft mos en onkruid minder kans zich te ontwikkelen. Zo bent u in het voorjaar net een stapje dichterbij een gezond gazon.

 

Kalk strooien over het gazon

Kalk op het gazon zorgt ervoor dat de zuurtegraad van de grond op peil komt. De grond wordt zuurder door de regen, dit belemmert de groei van het gras. Kalk helpt de bodem de juiste zuurtegraad te geven, waardoor mos minder kans heeft. Door de goede zuurtegraad (Ph-Waarde) te hebben worden meststoffen beter opgenomen in de bodem. Het is daarom erg belangrijk om het gazon in het najaar kalk te geven. Dit kunt u het beste in de maanden november, december of januari doen.

 

Praktische gazon tips voor het najaar

We geven u diverse tips voor het gazon in het najaar. Zo komt uw gazon tiptop het voorjaar in:

 

  • Gazon vrijhouden van blad
  • Grasmaaier één stand hoger zetten (4 tot 5 cm)
  • Gazon zo min mogelijk betreden (bij vorst niet betreden)
  • Eventueel verticuteren
  • Gazon bemesten met 'Riekmans Najaars bemesting'
  • Kalk strooien 'DCM Groen-Kalk'

 

Producten als Riekmans Najaars bemesting en DCM Groen-Kalk zijn bij Tuin en Gras verkrijgbaar.

 

Bestel uw bemesting op onze webshop

Vakantiesluiting van 19 juli tot en met 3 augustus.