Blogoverzicht

Graszoden najaar - Kan je graszoden leggen in het najaar

29 augustus 2018

Hoofdinhoud

Iedereen wil in het voorjaar een mooie tuin met gras. Nu hoeft er niet verplicht gewacht te worden tot het voorjaar. Waarom zou je graszoden leggen in het voorjaar als het ook in een andere periode kan? Direct een nette tuin wanneer het jou uitkomt! Graszoden kunnen namelijk nog prima in het najaar gelegd worden, sterker nog, graszoden leggen in het najaar heeft zelfs voordelen waar men niet altijd bij stil staat.

 

Graszoden leggen in het najaar

Veel mensen vragen zich tegen het najaar vaak af of het nog wel mogelijk is om graszoden aan te leggen. Een heel begrijpelijke vraag, gezien de dalende temperatuur. Het is echter geen enkel probleem om in het najaar uw tuin te voorzien van verse graszoden. Graszoden kunnen te allen tijde worden gelegd, tenzij het sneeuwt of wanneer er vorst in de bodem aanwezig is. Dus zelfs als het in de ochtend wat kouder is, kan het 's middags nog steeds prima aanhechten.  Daarnaast merkt iedereen tegenwoordig natuurlijk dat het najaar van nu niet meer hetzelfde is als het najaar van vroeger, de najaarstemperaturen liggen namelijk aanzienlijk wat hoger dan vroeger en de winters zijn een vaak stuk milder. 

 

Waarom juist graszoden leggen in het najaar

De reden waarom veel mensen denken dat het gazon enkel in het voorjaar of in de zomer aangelegd kan worden, ligt hem met name in het feit dat een erg groot percentage van de tuinliefhebbers het dan aan laat leggen. De rest volgt simpelweg hun voorbeeld. Dat veel mensen dit doen komt doordat iedereen zijn tuin graag op orde heeft in het voorjaar en in de zomer, omdat dat juist de periode is dat het meeste in de tuin vertoeft wordt.

 

Voorbeeld doet volgen zoals het gezegde aangeeft, maar dit geldt in de aanleg van graszoden zeerzeker. Het is dus niet dat het niet aangelegd kan worden in het najaar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, sterker nog, er zijn zelfs nog voordelen aan de aanleg van graszoden in het najaar verbonden ook.

 

Aanleg van het gazon in de maanden september, oktober, november of december heeft de volgende voordelen;

 

  • U hoeft minder te sproeien
  • Het gazon wordt minder betreden waardoor het rustig kan groeien
  • Er is minder kans op verbranding
  • U hoeft het gazon niet meer te bemesten

 

Als het in een winterperiode, vlak na het leggen van de graszoden, gaat vriezen zullen de zoden niet afsterven, maar juist in rust gaan. Wanneer het weer warmer is dan 6 graden zullen de zoden weer gaan groeien, dit wil zeggen dat ze dan goed aanhechten.

 

In het voorjaar kunt u dan meteen genieten van een prachtig gazon. U hoeft daarom niet te wachten tot na de winter met het aanleggen van uw nieuwe gazon.

 

Ontvang geheel vrijblijvend een offerte met een duidelijke kosten overzicht via onze offerteaanvraag formulier.