Van 5 tot 24 augustus zijn wij gesloten voor afhaalmogelijkheden zie de pagina 'Graszoden bestellen'.

Wat zijn de beste grasmaaiers?

vrijdag, 16 mei 2014


Wat zijn de beste grasmaaiers?

Er zijn veel verschillende grasmaaiers, maar welke is nou het meest geschikte voor uw gazon? Wij geven u de voor en nadelen van elk soort.

De graszoden zijn bij u aangelegd, en nu weet u niet welke grasmaaier u nodig heeft? Er zijn vele soorten grasmaaiers zoals een kooimaaier, cirkel maaier, zitmaaier, robotmaaier, en dan heeft u ze nog met een brandstof motor, elektrisch of handmatig. De grote van het gazon speelt uiteraard ook mee. Heeft u een gazon van 10 m² of van 1000 m².


Handgrasmaaier

De meest bekende grasmaaier is de handgrasmaaier, door de maaier vooruit te douwen draaien de cilinder messen (kooimaaier) rond. Het voordeel van deze maaier is dat het gras gesneden wordt, wat beter is voor het gras is dan bijvoorbeeld een cirkel maaier. Grasmaaien met een handgrasmaaier is een redelijke intensieve klus, waardoor veel mensen overstappen naar een elektrische cirkelmaaier.


Cirkelmaaier

Een cirkel maaier slaat het gras er af, het voordeel is dat het niet zo intensief is dan de handgrasmaaier. De messen draaien rond in een afgeschermde kap en maaien zo de grassprieten op de ingestelde hoogte. Door een opvangbak achter de grasmaaier te hangen, hoeft u het maaisel naderhand niet meer te verwijderen. De cirkel maaier kan elektrisch en motorisch (brandstof) uitgevoerd zijn. Met een elektrische cirkel maaier heeft u niet veel geluid overlast en is het relatief niet erg schadelijk voor het milieu en tegenstelling tot een benzine maaier. Het nadeel van een elektrische maaier is dat u altijd met een verlengsnoer zit, wat ooit belemmering met zich mee kan brengen. Een benzine grasmaaier daarin tegen heeft een zeer groot bereik. Echter brengt het wel wat meer onderhoud met zich mee en dient u rekening te houden dat er brandstof nodig is om te maaien.


Zitmaaier

Een zitmaaier is pas relevant bij een oppervlakte van 400 m² of meer. U kunt zich voorstellen dat een oppervlakte van 50 m² niet handig is voor een zitmaaier. De naam zegt het al, het is een grasmaaier waar u als bestuurder op zit. Door een krachtige motor en grotere messen is het een voordeel voor grote gras oppervlakten.


Robotmaaier

Tegenwoordig wordt de robotmaaier steeds populairder. De robotmaaier maait het gras elke dag, waardoor het gazon er altijd netjes gemaaid bij ligt. Doordat de maaier elke dag maait mag het gemaaide gras blijven liggen op het gazon, de stukjes zijn zo kort dat dit geen probleem vergt voor het gras. De maaier heeft het effect van een cirkelmaaier, drie of meerdere mesjes aan de onderkant maait het gras constant op de zelfde hoogte. 


« Vorig bericht Volgende bericht »